PRECIS 30 – näytäpä henkkarit!

PRECIS 30 – näytäpä henkkarit!

Viimeinkin, mainostoimisto Precis astuu tämän vuoden helmikuun lopulla aikuisuuden kynnykselle. Aivan vakiintunut tämä mielentila ei vielä ole, mutta henkilöllisyyden todistaminen ilahduttaa meitä jo aiempaa enemmän. Iällä alkaa olla jo merkitystä, mielikuvallista arvoa. Se luo odotuksia, mutta on samalla myös osoitus pitkäjänteisesti toteutetuista haaveista ja suunnitelmista, jotka eivät ole voineet toteutua vain yhden henkilön toteuttamina. Yritystoiminnassa aikuisiän saavuttaminen vaatii tuekseen yhteisön.

Syntyminen laman jälkeiseen Suomeen vuonna 1993 vaati rohkeutta ja näkemystä. Tätä Matti Lylyllä yhteistyökumppaneineen riitti. Alkuvuosien kasvun vauhdissa pysyminen taas kysyi joustoa ja harkintakykyä, seikkoja joihin työyhteisöllä ja perheellä oli paljon annettavaa. Kaikesta tohinasta ei luonnollisesti selvitty ilman vaarallisia tilanteita, mutta hyvällä ravinnolla ja vuosituhannen vaihteen jälkeisellä, Petri Keskitalon karismaattisella ohjauksella, vakaa henkinen ja taloudellinen kehittyminen oli mahdollista.

Muuttaminen pois kotoa, ensin Skogsterista Sorsanpolulle ja siitä Verkatehtaankujalle, oli konkreettinen osoitus osaamisesta ja hyvinvoinnista. Se vaati kuitenkin veronsa. Omistusjärjestelyt ja Suomen taloustilanteen muutos takaisin kohti taantumaa vaativat 2010-luvun vaihteessa myös liiketoiminnan sopeuttamista. Mistä Precis oli oikein tehty ja mitä sillä oli annettavaa? Ai että teki kipeää, mutta samalla niin hyvää! Timo Pietilän ohjauksessa ei tehty syrjähyppyjä tai loikittu trendien tahtiin. Uutta kasvua haettiin kuitenkin jatkuvasti sisällön ja palvelun laadun, faktojen ja realismin kautta.

2010-luvun lopulla aloimme kypsyä jo ikään, jolloin sopivan kumppanin löytäminen kiinnosti aiempaa enemmän. Tämän roolin täytti mainostoimisto Parooninmäen Moukari, edustajanaan Kari Häti. Hetken tutustumisjakson jälkeen sanoimmekin toisillemme ”tahdon”. Samalla Precis nosti osaamisensa uudelle tasolle.

Nykyään kuvittelemme yhä olevamme vireitä 20-vuotiaita, mutta samalla ymmärrämme, mistä tulemme ja mitä tulevaisuudelta haluamme. Olemme aikuisia ja siirrymme elämässä eteenpäin. Juuremme ovat tiukasti Hämeenlinnassa, mutta oksamme ylettävät jo Eurooppaan. Toimiva, ymmärtävä, osaava ja tätä kautta tuloksellinen yhteisö on yhä voimissaan.

Tästä on jatkaa hyvä kohti seuraavaa vuosikymmentä.

Kiitos kaikille tähän saakka matkassa olleille ja oleville, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille. Kiitos erityisesti niille lukuisille asiakkaille, joita ilman tarinamme ei olisi sellainen kuin se nyt on ja joita ilman työllämme ei olisi merkitystä. Lupaamme toimia jatkossakin nimemme mukaisesti. Ei sinne päin vaan eiku just. Precis.  

Jaa juttu somessa: